Annons

Danska filmelever galavisar Osbyfilm

OSBY. Under fjolåret samarbetade Bio Borgen i Osby med Danska Filmskolan. På söndag är det galavisning av det färdiga materialet för samarbetspartners och statister.
Östra Göinge • Publicerad 10 augusti 2001

År 2000 intogs ett torp utanför Hallaryd av danskar. Under några veckor spelade avgångselever från Danska Filmskolan in sitt examensarbete mitt i den Skånska storskogen. Resultatet av de blivande regissörernas, skådespelarnas och filmteknikernas arbete blev en 35 minuter lång film om ett danskt pars sista helg i deras torp, filmens namn är också Den siste Weekenden. – Vi ställde upp med våra lokaler. Det som filmades på dagarna skickades till labbet på kvällarna, när råfilmen sedan kom tillbaka visade vi den för dem så att de kunde avgöra om det behövde göras några ändringar, berättar Lars Pettersson på Bio Borgen. Dessutom ställde flera personer ur Bio Borgens personal samt en hel del kommuninvånare med Hollywoodambitioner, totalt cirka 40 personer, upp som statister vid inspelningen. Galavisningen inleds med mingel i skådespelarnas och regissörens sällskap varpå filmen, som inte är svensktextad på grund av att den bara ska visas i Danmark, visas. magnus.grunnon @kristianstadsbladet.se

Av Magnus Grunnon 044-47001
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons