”Det blir rätt ensamt att sitta här ute”

Hans dröm är att hitta någon att dela livet med och därför ställer han upp i årets omgång av ”Bonde söker fru”. Men Johan Lindgren vill inte flytta, så hans blivande fru måste gilla ett stilla liv på landet.
Östra Göinge • Publicerad 14 april 2014
Johan Lindgren och hans far har cirka 140 ekologiska mjölkkor på Nymölla gård i Emmislöv.
Johan Lindgren och hans far har cirka 140 ekologiska mjölkkor på Nymölla gård i Emmislöv.Foto: Foto: Peter Åklundh
Johan Lindgren gillar hårdrock och löpsedeln på väggen är från en konsert med Iron Maiden på Ullevi 2008.
Johan Lindgren gillar hårdrock och löpsedeln på väggen är från en konsert med Iron Maiden på Ullevi 2008.Foto: Foto: Peter Åklundh

Nymölla gård ligger ett stenkast från kyrkan i Emmislöv och där bor 36-årige Johan Lindgren med cirka 140 ekologiska mjölkkor. Stora ögon följer honom nyfiket när han öppnar dörren till ett av stallen, för att visa verksamheten.

– Jag driver det här med min far, säger Johan Lindgren och berättar att faderns gård ligger en bit längre ner längs vägen.

Tioårige sonen Hannes Hortlund bor med sin mamma i Lillpite, så Johan Lindgren bor själv i sitt gröna hus från början av förra seklet. Sonen hälsar på fyra gånger om året och var senast nere i samband med inspelningen av presentationsprogrammet till ”Bonde söker fru”.

Singel i åtta år

– Det blir rätt ensamt att sitta här ute, jag har varit singel i åtta år, säger Johan Lindgren och berättar att han försökt träffa en tjej via bland annat internet och på krogen, men utan framgång.

Därför vill han testa att vara med i tv.

– Jag tänkte ”varför inte?”, jag måste våga, men jag tror inte att man fattar vad man gett sig in på förrän det väl har sänts på tv, säger han.

Vänta på brev

Presentationsprogrammet sänds i Tv4 den 21 april och sedan får bönderna vackert vänta på beundrarbrev.

– Jag är otroligt förväntansfull och spänd på vad det kan ge, om det finns någon vettig tjej i brevhögen, säger Johan Lindgren och ler.

Hans hus ser också ut att behöva lite kärlek, det är ljust och hemtrevligt, men behöver renoveras. Takfärgen i vardagsrummet flagnar och tapeterna ser lite ledsna ut. Köket skulle också må bra av att bytas ut.

– Jag vill ju skapa något ihop med någon. Du ser här, jag har påbörjat lite renovering, men det är inte så roligt att dra igång en halvmiljonsrenovering själv och jag kanske inte riktigt har kunskapen om utformning, färgsättning och sådant. Tjejer brukar ju ha lite intresse för inredning och design, dock inte alla, men det hade varit trevligt om hon har det. Det hade underlättat, förklarar han och skrattar.

Hur ser din drömtjej ut och hur ska hon vara?

– Jag är attraherad av tjejer som är lite mörkare i hyn, har mörka ögon och mörkt hår, men man vet inte vad man faller för. Sedan tycker jag att det är viktigt att hon är ärlig och omtänksam, en glad och pigg tjej med lite framåtanda och aptit på livet. Jag har väl svårt att se att hon är mycket äldre än jag, för jag skulle gärna vilja ha fler barn.

Kan du tänka dig att flytta till henne?

– Nej, jag är inte flyttbar. Jag åker gärna på weekendtrippar till storstäder och utomlands, men här vill jag bo. I alla fall tills jag blir pensionär, sedan får jag se.

Taner Caliskan och Louise Cronholm
Peter Maunula
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.