Annons

Elva göingar satsar sin fritid på att hjälpa ungdomar i skolan

Elva göingar vill – på sin fritid – hjälpa ungdomar att lyckas i skolan.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Broby • Publicerad 12 september 2023
Therese Oleskog och Maria Görnebrand, två av kvartetten som höll i introduktionsdagen.Foto: Mikael Persson

Under flera år har Östra Göinge kommun drivit Frivillig i Göinge, där frivilliga kan komma och hjälpa till som volontärer, bland annat inom äldrevården.

Som en del i satsningen Skolresan 2030 vill kommunen nu utöka och fokusera mer på skolans värld. Förra veckan ägde en introduktionsdag rum i Broby och elva göingar kom dit för att lära sig mer och utbildas inför den frivilliga insatsen i skolorna.

Annons

”Att elva personer har valt att lägga sin fritid på att hjälpa till och stötta våra ungdomar och på ett eller annat sätt hjälpa dom att klara skolan är ett bra utfall”, konstaterar Therese Oleskog och Maria Görnebrand, som höll i introduktionskursen tillsammans med Merita Lund, Lena Wiklund.

Dagen inleddes med att Daniel Jönsson Lyckestam (M) presenterade Skolresan 2030 och kommunens visioner och mål.

”Att elva personer har valt att lägga sin fritid på att hjälpa till och stötta våra ungdomar och på ett eller annat sätt hjälpa dom att klara skolan är ett bra utfall.”
Therese Oleskog och Maria Görnebrand
Carl-Johan LiljedahlSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons