Annons

Ett träd för gemenskapen

ÖSTRA GÖINGE. Ett nordiskt ungdomsarrangemang redan nästa år! Det blev resultatet av årets vänortsmöte i Östra Göinge. Dessutom planterades ett minnesträd, en fem meter hög ask, framför kommunhuset. Därefter skildes de nordiska representanterna åt.
Östra Göinge • Publicerad 14 september 2001

Tre dagars nordiskt vänortsbesök är över. I går avslutades mötet med att man planterade ett vårdträd utanför kommunhuset. Ett träd som ska minna om den nordiska gemenskapen. Det gjordes till vajande nordiska flaggor och sång av Miram Unchara, en av Göingeskolans tidigare elever. Hon fick också hålla ceremonins tal: Det vårdträd som vi idag planterar här i Broby ska påminna oss, varje dag, om vår nordiska gemenskap, om våra nordiska ungdomar som, som trädet, försöker få näring till livet. Och med dess kraft växa för att kunna ta ansvar för att forma framtiden.” ”När vi möts här igen om åtta år kan vi följa trädets och kanske också det nordiska samarbetets växtkraft”. Ett av de konkreta resultat som vänortsträffen mellan de fyra nordiska kommunerna, Östra Göinge, Vallø, Modum och Laukka, resulterade i är att man redan nästa år är beredda att satsa på ett ungdomsarrangemang i Modum. Meningen är att utbytet ska återkomma vart annat år. – I Modum blir det ett kulturarrangemang dit vi kommer att skicka ungdomsrepresentanter, sade kommunalrådet Tommy Johansson som är mycket nöjd med vänortsbesöket. – Aldrig någonsin har så många varit inblandade och jobbat med att förbereda och genomföra vänortsbesöket. Och det har fungerat alldeles utmärkt. Ungdomarna i Östra Göinge har under de tre dagarna verkligen fått visa framfötterna. – Och även våra tjänstemän har lagt ner ett jättejobb, påpekade Tommy Johansson som också var en av dem som tillsammans med andra nordiska representanter grävde ner vårdträdet. Därefter skingrades vänortsdeltagarna för att åka hem till sitt. marie-louise.lindell @kristianstadsbladet.se

Av Marie-Louise Lindell 044-47000
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons