GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Eva Thors årets skribent

Östra Göinge • Publicerad 6 mars 2007

Eva Thors har blivit utsedd till "Årets skribent" av Glimåkra hembygdsförening.

För Kristianstadsbladets läsare är hon bekant som krönikör en gång i månaden under temat Livsfrågor. Priset tycker hon känns som en uppmuntran.

– Det är jätteroligt. Det blir utdelning av blommor och diplom den 23 april i Glimåkra församlingshem.

Eva Thors är 44 år och bor i Eslöv med man och en dotter, men ursprungligen är hon från Östanå. Till vardags är hon lärare på en skola i Eslöv och undervisar i SFI, svenska för invandrare. Motiveringen löd att hon visar en poetisk ådra och nyfikenhet i sitt skrivande.

Hur kom det sig att du började skriva om livsfrågor?

– Jag har alltid skrivit. Det säger ju många, men det är faktiskt så. Sedan blev min man sjuk i cancer för sju år sedan. Vi hade en liten flicka och jag jobbade och stod i.

– Jag insåg att det är viktigt att också göra något för sig själv och att skriva blev ett sätt att få en stund att fokusera på något annat. Jag har en kollega och vän som heter Anette Lorenz som målar akvareller och för cirka tre år sedan började vi dessutom göra konstkort med hennes bilder och mina textrader.

Förutom krönikor har Eva Thors även skickat in en del artiklar till "Bild i skolan", en tidning för bildlärare.

– Just förhållandet mellan ord och bild tycker jag är intressant och jag utgår mycket från det i mitt jobb som lärare i SFI.

Karolina Alfredsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.