Annons

Expert på Mars bjuder på föreläsning

Lönsboda • Publicerad 11 september 2020
Den kupoltäckta seismometern Seis, som följde med farkosten Insight till Mars, har känt av hundratals skalv under sitt första år på planeten, efter att ha landat där den 26 november 2018.
Den kupoltäckta seismometern Seis, som följde med farkosten Insight till Mars, har känt av hundratals skalv under sitt första år på planeten, efter att ha landat där den 26 november 2018.Foto: Nasa

På lördag är det Geologins dag i Sverige. Det uppmärksammas av Sliperiet Gylsboda, som har bjudit dit svenska geologen och kraterexperten Sanna Alwmark för en föreläsning om bland annat planeten Mars, 13.00.

Eftersom det även är Kulturarvsdagen fredag-söndag så berättar Sliperiets Pia Lindberg kort om Sliperiet och om diabasen och dess betydelse i Gylsboda, detta gör hon 15.00 på lördag.

Det finns även stående utställningar finns kring diabasbrytningens historia, mineralsamling och servering av fika.

Carl-Johan LiljedahlSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons