Annons

Fåglar ställer till problem i Knislinge

Östra Göinge • Publicerad 19 september 2003

På senare tid har stora mängder fåglar samlats på och runtomkring lagerhusföreningens silos i Knislinge, så stora mängder att miljö- och byggavdelningen tvingats agera.

Fåglarna skränar och smutsar ned, klagomål från allmänheten har inkommit, berättar Mattias Gårdlund, djurskyddsinspektör i Östra Göinge.

Annons

Med anledning av ovanstående provades en akustisk fågelskrämma av samma typ som har använts med gott resultat i centrala Hässleholm på lagerhusföreningens tak under en timme för drygt en vecka sedan.

– Det finns naturligtvis väldigt mycket mat för fåglarna vid lagerhusföreningen, det är en negativ faktor i sammanhanget. Men vi och han som tillverkar och säljer fågelskrämmorna tror att det finns goda möjligheter att komma till rätta med problemet, säger Mattias Gårdlund och förklarar att fågelskrämman är en liten högtalare som sänder ut varningsläten från olika fåglar med jämna mellanrum.

– Fåglarna försöker hitta sin skrämda kamrat, men när de inte lyckas blir de osäkra eftersom det tycks finnas en fara i närheten, och så flyger de någon annanstans.

I dagsläget har kommunen inte några planer på att köpa en fågelskrämma, som förövrigt kostar drygt 25000 kronor. Men om problemen tilltar vet man att det finns en lösning, förklarar Mattias Gårdlund.

Magnus Grunnon

KNISLINGE
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons