Färe går vidare med ny förskola

Färe Montessoriskola vill starta en förskola i Knislinge. Man förhandlar just nu med kommunen om bibliotekets lokaler. Färe Montessoriskola vill starta en förskola i Knislinge. Man förhandlar just nu med kommunen om bibliotekets lokaler.
Östra Göinge • Publicerad 27 januari 2012

Växthuset ekonomiska förening, som driver Färe Montessoriskola, har lämnat in en avsiktsförklaring till Östra Göinge kommun.

– Det var kommunen som tog kontakt med oss förra våren och frågade om vi var intresserade av att starta en förskola och att det fanns tillgång till lokal. Det är något som vi tänkt på flera gånger, säger biträdande rektor Lotta Lind.

Hon bekräftar att det handlar om biblioteket i Knislinge, och att man nu förhandlar med kommunen om att hyra lokalerna. De har redan varit och tittat:

– Det är ett vackert och väldigt intressant hus, som passar vår profil. Det har stor potential och går enkelt att göra om till förskola eftersom det är en gammal skolbyggnad. Utemiljön är också jättefin, säger Lind.

I avsiktsförklaringen står att man vill starta snarast under förutsättningar att hyra och bemanning kan lösas på ett för alla inblandade acceptabelt lönsamt sätt.

– Vår plan är att kunna starta till hösten. Det finns ett stort behov av förskoleplatser i Knislinge och vi har folk som står i kö.

Nästa lördag håller Färe öppet hus i Sibbhult.

– Då ska vi checka av intresset bland besökarna, säger Lind.

Kristianstadsbladet skrev redan i oktober, då skolan firade 15 år, att Färe vill starta en förskola. Tanken är att där ska gå 20-30 barn. I dag har skolan över 150 elever som går i årskurs 1-9. Den startades hösten 1996 av Tomas och Lena Lilja.

INTERNAL INTERNAL
Emma Ståhl
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.