Fastighetsägare vill ha plank mot grannar

En fastighetsägare i Gyvik är rädd att den planerade bebyggelsen i området ska komma att hamna för nära hans tomt.
Östra Göinge • Publicerad 30 juli 2008

I ett yttrande till kommunen skriver han att den nya bebyggelsen kommer att "medföra en total insyn". Han vill att Östra Göinge kommun sätter upp ett högt plank eller liknande för att avskärma mot de framtida grannarna.

Det är dock något som inte kommer att bli aktuellt, berättar byggnadsinspektör Anders Emgård. – I detaljplanen står det att man inte får lov att hägna in sin tomt. Det är just det vi inte vill ha, staket och plank, då försvinner möjligheten till rörlighet.

I sin skrivelse till kommunen uttrycker fastighetsägaren även en oro över att hans fastighet inte ska bli uppkopplad till det kommunala va-nätet.

– Alla ska få möjlighet till det, säger Anders Emgård. Det är för miljöns skull också.

Gyviksbon avslutar med en begäran om att ärendet ska inhiberas. Men eftersom inte detaljplanen är fastslagen, den är på utställning till och med fredag, så finns det inget beslut som kan inhiberas. Kommunen tolkar i stället mannens skrivelse som ett yttrande på den utställda detaljplanen över Immeln.

Maria Sällberg
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.