Fler än 540 skrev på för vårdnadsbidraget

Östra Göinge • Publicerad 23 februari 2008

ººSmåbarnsföräldern Christina Panfalk från Knislinge är nu klar med den namninsamling som hon har genomfört för att få till stånd en folkomröstning om ett vårdnadsbidrag i Östra Göinge kommun.

Tanken med namninsamlingen var från början att få in minst 540 namnunderskrifter. Vid ett sådant resultat kan man nämligen få till en folkomröstning i frågan. Detta enligt de gällande bestämmelserna.

Det blev betydligt fler än 540 namn. En nöjd och belåten Christina Panfalk berättar för Kristianstadsbladet att summan av de insamlade namnen i själva verket ligger upp mot 600.

– Ja, det här har faktiskt gått långt över förväntan. Vi är verkligen jättenöjda, säger hon i en kommentar till det goda resultatet.

Nästa steg i den här frågan tänker Christina Panfalk och hennes kollegor ta någon gång i mars månad.

– Då ska kommunstyrelsen ta upp ämnet på sitt möte. Vi hoppas då att vi får vara med i diskussionen, säger Christina Panfalk vidare.

Personerna som har skrivit på namnlistorna är av skilda karaktärer.

Christina Panfalk berättar att människor i alla åldrar har kommit fram när hon har varit ute med listorna.

– Reaktionerna har varit väldigt positiva. Det har varit väldigt många som har velat prata om det här ämnet, säger Christina Panfalk slutligen.

Markus Danielsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.