Folkets park satsar på barnfamiljer

När nu inte dans lockar publik satsar Knislinge Folkets park på fyra barn- och familjeföreställningar i sommar och höst. Med djurcirkus, Petra Panda, balongkul med mera.
Östra Göinge • Publicerad 26 maj 2005

I år firar folkparkerna 100 år, något som för Knislinge Folkets park innebär fler familjeföreställningar.

Mogendans till orkester lockar inte längre. Sist det begav sig, på långfredagen, kom det 80 personer.

– Vi måste göra någonting för att ändra på det. Det här kan vara en öppning, säger Hans Olsson, ordförande i styrelsen.

Inte så att föreningen löper risk för att läggas ner, men i dagsläget är det inte många inbokade aktiviteter.

– Men dans verkar inte locka folk längre, konstaterar Hans Olsson.

Därför har föreningen med sina 700 medlemmar beslutat att satsa på ett programutbud som riksorganisationen Folkets hus och parker erbjuder. Med förlustgaranti på max 25000 kronor om publiken skulle svikta.

– Men så illa tror vi inte att det går. Och vi ska passa på att intervjua besökarna i sommar och fråga vad de vill ha i vår park.

Redan den 4 juni gästar Blåsgänget från Östra Göinge musikskola klockan 14. En timme senare kommer ett barn- och familjeprogram med temat "Vår uppblåsbara värld", en musikshow med tryck i. Jonny och Bengt har med sig en röd cykelpump och blåser upp allt som kommer i deras väg.

Den 29 juli gästar en hel del djur när Bodils Minicirkus kommer på besök. Vad sägs om en kakadua på lina och katthopp genom brinnande ringar?

Den 20 augusti firar folkparkerna 100 år. Då bjuds det bland annat på Petra panda.

Sist ut i serien är den färgglada föreställningen Non stop den 17 september. Aktörerna Åsa och Åsa sätter på sig blodröda puffar, dansar och är lika färgsprakande som karamellerna med samma namn.

Under samtliga föreställningar är serveringen öppen.

Inga-Lill Bengtsson

KNISLINGE
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.