Annons

Föräldrar förespråkar nedläggning av skolor

Östra Göinge • Publicerad 5 september 2003

Tre remissyttranden gällande lokalutredningen inkom till barn- och utbildningsnämnden i Östra Göinge i går.

Såväl Vi i Qviinge från Hanaskog som Föräldralänken i Broby och föräldrarepresentanter från Snapphaneskolan i Knislinge menar att årskurs sex även fortsättningsvis ska tillhöra de så kallade tidigareenheterna, ställningstaganden som bland annat motiveras med att barnen ska få "leka ett år till" och att uppföljningen av de nationella proven i årskurs fem förenklas.

Annons

Gällande Göinge Utbildningscenter skiljer sig dock meningarna åt. Vi i Qviinge menar att det är viktigast att utbildningscentret utvecklas och tar inte ställning till en eventuell flytt till Broby, medan de båda andra föräldraföreningarna anser att detsamma bör vara kvar i Sibbhult.

Meningarna skiljer sig även åt angående enheterna i Östanå och Hjärsås.

Föräldrarepresentanterna från Snapphaneskolan menar att det vore "resursslöseri" att ha kvar Möllarps skola och Solhällan. Vi i Qviinge tar inte ställning; det är något som föräldrarna i Östanå och Hjärsås ska svara på, menar föreningen. Föräldralänken i Broby skriver, utan att nämna några enheter vid namn, att förskoleelever inte ska flytta till skolorna, eftersom förskoleeleverna behöver ett lugnare tempo.

Vi i Qviinge anser vidare att det inte vore försvarbart att bygga upp en helt ny förskoleverksamhet i Immeln. Föräldrarepresentanterna från Snapphaneskolan menar att huvudsaken är att resurser inte slösas i onödan.

Slutligen konstaterar Föräldralänken i Broby att Prästavångsskolan är lagom stor i dag, och att senaredelen i Broby alltså inte bör flytta dit.

Magnus Grunnon

ÖSTRA GÖINGE
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons