Föräldrar protesterar mot skolskjuts

Östra Göinge • Publicerad 9 augusti 2004

HJÄRSÅS. Personalen på Solhällan i Hjärsås får med all sannolikhet en ny arbetsuppgift från och med höstterminen.

Bakgrunden är att skolbussen som lämnar och hämtar barn vid Solhällan ska lämna och hämta barnen vid Ungdomens Hus i centrala Hjärsås, cirka 500 meter från Solhällan, framöver, enligt beslut från barn- och utbildningsförvaltningen.

Ett beslut som Solhällans Föräldraförening ratar.

"Vi finner det helt oacceptabelt att småbarn från förskoleklass påläggs ansvaret att själva ta sig från skolskjuts till skola", förklarar Britt-Marie Josterud från föräldraföreningen i en skrivelse till förvaltningen.

"Vem har ansvaret för barnen mellan av- och påstigningsplats och skola? De ska gå en sträcka på en halv kilometer och passera fyra korsningar!", skriver hon.

Ärendet behandlades av barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott i torsdags. Arbetsutskottet föreslår att personal från Solhällan ska hämta och lämna barnen "under en period i början av terminen".

Magnus Grunnon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.