Annons

Föreläsningar med kvinnor i fokus

Östra Göinge • Publicerad 17 september 2003

ÖSTRA GÖINGE. En föreläsningsserie med kvinnliga förtecken som tema, totalt sex diskussion- och inspirationskvällar, arrangerar Studieförbundet Vuxenskolan i samarbete med folkpartiet i höst och vinter. Först ut är riksdagsledamoten Tina Acketoft (fp), från Höganäs, som kommer till Brobygården torsdag den 18 september klockan 19.00. Hon ska berätta om de skrämmande erfarenheter hon gjorde vid en resa till Moldavien med uppdrag att studera fenomenet sexhandel, det vill säga handel med främst kvinnor och barn.

Den 13 oktober ägnas åt näringslivfrågor särskilt för kvinnor. Då medverkar Anita Bengtsson, Zenit Rehabilitering AB, Östanå, Gunilla Strömgren, vd för Göinge Näringsliv och kommunalrådet Tommy Johansson (s), Östra Göinge kommun. Den 12 november berättar Reeni Sonesson, Fjärens ridcenter i Hjärsås, om hur det är att starta eget företag. Sist ut i år, den 3 december, blir Lena Ekman, konstnär i Immeln, som berättar mer om hur det är att vara konstnär och egen företagare. Den kvällen hålls hemma hos Lena Ekman. Övriga kvällar hålls på Brobygården.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons