Annons

Företag svarar på kritik

Hjärsås buss och taxi AB svarar nu på klagomålet när det gäller skolskjuts. En förälder menar bland annat att hennes barn glömts bort av chauffören flera gånger, vilket Kristianstadsbladet uppmärksammat.
Östra Göinge • Publicerad 1 november 2011

– Fel har det blivit och fel kommer det att bli, det är inga konstigheter. Men att vi glömt att stanna flera gånger och annat som nämns är ren och skär lögn, säger Roger Börjesson på Hjärsås buss och taxi.

Privatbilen som eleven hämtats i tillhör företaget, men har inga skyltar.

Annons

– Den används då vi är tvungna att kasta om snabbt, till exempel om någon buss är sönder. Den används också som taxibil. Jag kan förstå oron, men det handlar om kommunicering och föräldern hade kunnat ringa och fråga. Det finns också personal vid skolorna som känner våra chaufförer.

Skämtet om att busschauffören blivit av med körkortet var en missuppfattning:

– Den ordinarie chauffören satt bredvid för att en ny skulle lära sig rundan. Då skojade han om körkortet. Vi har högt i tak med våra elever som vi känner väl. Chauffören menade inget illa, men det var ett klumpigt skämt, säger Börjesson som också menar att det är naturligt att barnen borstar av sig innan de hoppar in i skolskjutsen, eftersom det finns mattor.

Företaget har varit i kontakt med föräldern och ska svara kommunen.

INTERNAL INTERNAL
Emma Ståhl
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons