Annons

Företagarföreningen lever upp igen

Östra Göinge • Publicerad 22 september 2003

Företagarna i Broby har fått nytt liv och heter Broby Hantverks- & Industriförening, ett nygammalt namn. Dessutom har föreningen beslutat att rädda Hantverks-gården i stället för att sälja ut den.

Företagarna i Broby levde för några år sedan en tynande tillvaro. Medlemsantalet sjönk och det fanns förslag på att sälja ut Hantverksgården.

Annons

En grupp bestående av Leif Karström, Agne Persson och Gustav Sander bildades för att ta fram förslag på vad föreningen skulle göra med Hantverksgården. I stället för försäljning blev det reparation, en satsning på över 100000 kronor varav Östra Göinge kommun bidrar med 30000 kronor.

I förra veckan klubbades så det nya namnet med den nya inriktningen. På ett möte som lockade ett 50-tal personer.

Den nya föreningen har gått ur Företagarnas Riksorganisation.

– Medlemsavgiften på 3000 kronor om året var för hög för många småföretagare och den lokala föreningen fick bara behålla 150 kronor av den summan, säger Leif Karström som är den nya föreningens ordförande.

Dessutom var alla hantverkare uteslutna ur föreningen.

Många företagare slog sig till ro när Göinge Näringsliv bildades.

Nu är en ändring på gång. Den nya föreningen ska locka nya medlemmar, bland andra småföretag och hantverkare. Ambitionen är att ha Hantverksgården som bas och skapa aktiviteter, skapa nätverk, integrera kvinnor och familjen i verksamheten. Föreningen ska arbeta för att skapa ett bra klimat inom kommunen för att driva företag och utöva olika typer av hantverk.

En annan ambition är att i samarbete med Hantverks-kvinnorna och Köpmannaföreningen förbättra bland annat julskyltningen med fler aktiviteter.

Inga-Lill Bengtsson

BROBY
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons