Forskning om bio- bränsle kritiseras

KNISLINGE. –Forskare på Chalmers har fel när de jämför tester i en glasreaktor med förbränning i en dieselmotor. Det hävdar Sven Norup i Knislinge som producerar biobränslet rapsmetylester som hamnat i blåsväder.Av Inga-Lill Bengtsson 044-47 000
Östra Göinge • Publicerad 6 februari 2001
Kvalitetsanalys. Vattenhalt, syrahalt och flampunkt är några av parametrarna som mäts i bränslet rapsmetylester vid Sven Norups produktion i Knislinge.Bilder: TOMMY SVENSSON
Kvalitetsanalys. Vattenhalt, syrahalt och flampunkt är några av parametrarna som mäts i bränslet rapsmetylester vid Sven Norups produktion i Knislinge.Bilder: TOMMY SVENSSONFoto: 
Osaklig debatt hävdar Sven Norup om forskningsrapporten från Chalmers tekniska högskola. I morgon onsdag ska han träffa de ansvariga i Göteborg. –Jag förväntar mej en dementi.
Osaklig debatt hävdar Sven Norup om forskningsrapporten från Chalmers tekniska högskola. I morgon onsdag ska han träffa de ansvariga i Göteborg. –Jag förväntar mej en dementi.Foto: 
Av Inga-Lill Bengtsson 044-47 000
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.