Annons

Första spadtaget togs till nytt polishus

Närpolischefen Magnus Jönsjö var först med att hiva upp sin lilla grästuva vid första spadtaget till det nya polishuset, en tillbyggnad bakom kommunhuset, i Osby i går.
Östra Göinge • Publicerad 10 september 2003
Här bakom kommunhuset, i en tillbyggnad, bygger kommunen åt polisen. Projektledare Göte Andersson med närpolischef Magnus Jönsjö vid ritningarna.
Här bakom kommunhuset, i en tillbyggnad, bygger kommunen åt polisen. Projektledare Göte Andersson med närpolischef Magnus Jönsjö vid ritningarna.Foto: 
Redo för första spadtaget för det nya polishuset. Från vänster projektledare Göte Andersson, entreprenör Jörgen Richardsson, fastighetsnämndens ordförande Sten Andersson (s) och vice ordförande Louise Christensson (m). Bild: LASSE OTTOSSON
Redo för första spadtaget för det nya polishuset. Från vänster projektledare Göte Andersson, entreprenör Jörgen Richardsson, fastighetsnämndens ordförande Sten Andersson (s) och vice ordförande Louise Christensson (m). Bild: LASSE OTTOSSONFoto: 

Iklädda illröda, alltför stora hjälmar på huvudet och spadar i nävarna tog fastighetsnämndens ordförande Sten Andersson, vice ordförande Louise Christensson, Magnus Jönsjö, entreprenör Jörgen Richardsson och projektledare Göte Andersson de första spadtagen till bygget av det nya polishuset.

Därmed ryker kommunpersonalens lilla lusthus för rökare som tvingas flytta en bit.

Annons

Även om närpolisen på orten kommer att få sina ytor mer än halverade välkomnar Magnus Jönsjö att bygget äntligen kommer igång. Ytorna kommer att räcka till de sex poliser och en assisten som ska finnas i tjänst efter nyår, i dagsläget är man fem plus assistent.

– Och att få nya lokaler är inte att förakta, säger han. Det har varit problem med de nuvarande lokalerna; fukt, mögel, vatten som runnit och oljelukt.

Nuvarande lokaler är på 850 kvadratmeter, i det nya polishuset blir det 330 kvadratmeter som polisen ska disponera. I källaren blir det garage och personalutrymmen, i lokaler intill ska kommunens vaktmästeri hysas in. På ovanplan blir det reception med kontor.

I dagsläget har polisen en hyra på 453000 kronor, i det nya blir hyran något lägre, runt 440000 kronor.

På sikt ska polisen ha gemensam entré med kommunhuset.

Inga-Lill Bengtsson

FAKTA Polishus

Kommunen ansvarar för projektet som kostar 6,5 miljoner kronor. Tillbyggnaden i två våningsplan blir på totalt 450 kvadratmeter varav polisen ska disponera 350 och kommunens vaktmästeri cirka 130.

På sikt ska polisen och kommunen ha gemensam entré.

Även ett förråd för cyklar med mera om 60 kvadratmeter, varav polisen ska disponera merparten, ingår.

Det nya polishuset ska stå klart i april 2004.

OSBY
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons