Framtidsdiskussioner med föreningar

GLIMÅKRA. När Glimåkra församling kallar till möte om hur kyrkan och församlingen ska arbeta i framtiden bjuds såväl företrädare för skolan som föreningsledare in.
Östra Göinge • Publicerad 19 april 2001

Ikväll ska Glimåkra församling samlas på sitt första möte angående församlingsinstruktionen, det vill säga hur ska kyrkan arbeta med gudstjänst, undervisning, mission och diakoni i Glimåkra i framtiden?

Inför kvällens möte har brev skickats ut till skolan och olika föreningar i byn.

Förhoppningen är att skolan och föreningarna kan skicka någon representant.

–Det blir ett öppet möte. Jag ska hålla en kort inledning och sedan ska vi diskutera i grupper. Vi har också utsett en arbetsgrupp som ska arbeta vidare med de idéer som kommer upp, förklarar kyrkoherde Paul Henriksson.

Eftersom inga församlingsbor har behövt förhandsanmäla sig - det finns cirka 2300 medlemmar i församlingen - är det svårt att sia vilken respons kallelsen har fått.

–Det hade varit roligt om det blir riktigt fullt i församlingshemmet, säger Paul Henriksson.

ingalill.bengtsson

@kristianstadsbladet.se

Av Inga-Lill Bengtsson 044-47 000
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.