Annons

Grannar till gruppboende klagar på nattligt oväsen

Grannar till ett gruppboende i Östra Göinge klagar på oväsen mitt i natten. Klagomålet har anmälts till hyresvärden Bostads AB Klockaren som teoretiskt sätt kan vräka den boende.
Östra Göinge • Publicerad 1 november 2011

– Det är första gången som vi hanterar något sådant här, säger vd Stefan Nilsson.

Klagomålet går ut på att grannarna blir störda flera gånger i veckan nattetid. Nu har Klockaren skickat ett brev till gruppboendets enhetschef där man hänvisar till hyreslagen där det står att hyresgästen kan vräkas om störningarna inte upphör.

Annons

– Vi måste formellt skicka ett varningsbrev. Det är personalen på boendet som sedan måste hantera situationen.

Klockaren hyr ut lägenheterna i gruppboendet i ett blockhyresavtal med Östra Göinge kommun. Sedan skriver kommunen egna hyreskontrakt med de boende.

– Vi vet inte vilken typ av klienter som bor där. Det är kommunen som måste agera och lösa situationen om boendet inte fungerar på grund av den boendes sjukdomsbild.

Kan man vräkas från ett gruppboende?

– Ja, teoretiskt. Men om det är så att störningarna upprepas trots att personal pratat med vederbörande så får vi diskutera detta med kommunen för att hitta en lösning.

INTERNAL INTERNAL
Emma Ståhl
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons