Hallå där, advokat Mikael Ekström!

Östra Göinge • Publicerad 10 maj 2003
Mikael Ekström.
Mikael Ekström.Foto: 

Hur går det med försäljningen av Brobysjukhuset?

– Vi har visning nästa vecka, innan dess lär inga anbud komma, men jag vet att det kommer anbud.

Hur stort är intresset?

– Det finns ett tydligt intresse, tveklöst. Vi har skickat ut 17 anbudsunderlag och många har ringt och frågat, ringt till kommunen och frågat om detaljplan. Men man vet inte förrän plånboken kommer fram.

Vilka har anmält intresse?

– Det är både företag och privatpersoner. Jag vet ju inte vilka som står bakom, det kan vara mäklare för klients räkning.

Den 16 maj går anbudstiden ut. Vad händer sedan?

– Sen ska det förhandlas på de anbud som kommer in. Men som jag förstått saken kommer det att lämnas anbud. Jag har fått tydliga signaler om det i dag (fredag).

Var kommer intressenterna från, är det några utanför Sverige?

– Jaa, på pappret är det svenskar, men det finns ett danskt bolag som har panträtten. De har ju ett naturligt intresse av att bevaka sin pant. Det kan hända att de fått tag i någon dansk intressent, eller att de själva köper in det. Det är ju inte helt ovanligt.

Är något nytt datum för edgångssammanträdet efter konkursen i Broby Sjukhus AB utsatt?

– Tingsrätten ska försöka sätta ut ett nytt datum, ganska långt fram i tiden, i augusti, för att kunna delge Friis och Juul Sörensen.

Inga-Lill Bengtsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.