Hallå där Sven Sjunnesson

Ordförande i Kristdemokraterna i Östra Göinge.
Östra Göinge • Publicerad 23 augusti 2010
080721 Sven Sjunnesson, Broby, ordförande för kristdemokraterna. Bild: Tommy Svensson
080721 Sven Sjunnesson, Broby, ordförande för kristdemokraterna. Bild: Tommy SvenssonFoto: 

Vad händer på onsdag?

– Då arrangerar Kristdemokraterna en miljökväll på Kulturhuset Vita skolan. Miljö- och byggchef Camilla Norrman berättar om problem och möjligheter i Östra Göinge. Vi har också bjudit in Lars Thunberg. Han blev utsedd till årets Kristdemokrat 2010 och är mycket engagerad i miljöfrågor.

Är miljö ett oväntat tema för att komma från Kristdemokraterna?

– Det är därför vi vill ta upp frågan. KD har en klart uttalad miljöpolitik men den kommer sällan fram. Vi vill belysa miljöfrågorna ur ett kommunperspektiv.

Vilken miljöfråga anser du är viktigast för Östra Göinge?

– Min egen uppfattning är att Östra Göinge har många problem. Men kommunen har en sak som är en väldig tillgång och det är miljön som helhet. Det är viktigt att vi utnyttjar den på ett bra sätt.

– Vi har tomter och fastigheter som ser fruktansvärda ut, de så kallade skamfläckarna. Jag vill veta hur vi ska klara av dem. Kommuninvånarna vill ha bort dem, men vad är det som gör att det inte går?

Maria Sällberg
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.