Hoppfullt badrekord i Glimåkra

Det blev succé i fjor, men årets sommar bäddade för att Trollabadet i Glimåkra slog nytt besöksrekord.
Östra Göinge • Publicerad 23 augusti 2010
Foto: 
Foto: 
Foto: 
Foto: 
Foto: 
Foto: 

– Det har gott mycket bra och är bara roligt. Det är roligt att folk uppskattar det vi gjort säger Sven B. Svensson från Team Tydingesjön, som andra året i rad svarar för driften av det 60-årsjubilerade friluftsbadet.

– Vi har ingen total besökssiffra utan redovisar undan för undan till kommunen men de bästa dagarna i sommar har här varit över 1 500 besökare. Det har varit så fullt att det inte funnits någon gräsplätt över till att breda ut en filt till. Det har bara varit positiva kommentarer, ingen har klagat.

– Det blir samma upplägg till nästa år. Det avtal vi har med kommunen nu gäller två säsonger till och då ska vi hålla badet öppet juni, juli och minst halva augusti beroende på vädret.

Sedan måste jag ge en eloge till Tomas Lagerbäck på Göinge Direkt som fixade parkeringen. Han räddade liv. För med så mycket besökare hade folk stannat även på stora vägen.

Trollabadet är en pärla som inte bara lockar Glimåkrabor. Hit åker man från Sibbhult, Osby, Älmhult och många andra orter.

– Trollabadet finns i hjärtat på Glimåkraborna. Det såg vi inte minst för tio år sedan när kommunen skulle spara och det var risk för nedläggning, berättar Jan Bengtsson.

– Det var då vi bildade Trollets Fritids Intresseförening och protesterade. Vi gjorde det så högljutt att kommunen i stället bestämde sig för att renovera badet året därpå.

– Nu är jag nöjd. Så mycket folk som det varit i år har det aldrig varit här förut och det tack vare Sven i Tydinge. Det är inte bassängerna utan allt runt omkring med service och servering, som bidrar till trivseln, att det blev ett lyft och folk kommer.

Team Tydingesjön gjorde i år precis som i fjor, bjöd på stor avslutningsfest som tack med aktiviteter och underhållning. Kommunen hade också gett klartecken till fri entré och lördagen då temperaturen vi 14-tiden nått upp till 24 grader, kunde inte bli bättre.

– Det är fint och trevligt men det är framförallt för barnen man kommer hit. Det säger Mariana Möller som lät Erik (3) och Jonna (5) ta ett sista dopp. Eftersom jag dessutom är uppvuxen i Glimåkra så har jag varit här mycket.

Noel Nilsson (10) tillhör sommarens stamgäster och de många andra ungdomar som varit där nästa varje dag.

– Man kommer hit för att man vill bada och att det är kul, påpekar Mimmi Dahlberg (11).

Jan-Tuve Truedsson 044-18 55 80
Jan-Tuve Truedsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.