Inga bullar i frysen för Ingrid

Hon driver tygaffär i Sibbhult, har tagit över Västergård i Glimåkra och presiderar över Lions i hela kommunen. – Det blir inga bullar i frysen, säger Ingrid Sigvardsson.
Östra Göinge • Publicerad 27 december 2007
Många järn i elden för Ingrid.
Många järn i elden för Ingrid.Foto: 
Ingrid Sigvardsson och maken Nisse har tagit över Västergårds 4000 kvadratmeter. Bilder: WILLY ALM
Ingrid Sigvardsson och maken Nisse har tagit över Västergårds 4000 kvadratmeter. Bilder: WILLY ALMFoto: 

I maj i fjol köpte Ingrid och maken Nisse Västergård, som har stått tomt i några år. Det tidigare äldreboendet har en yta på 4000 kvadratmeter, så det finns att göra.

– Det såg så sorgligt tomt ut och vi såg möjligheter att fylla det med något.

Maken har byggfirma och paret har hittills gjort i ordning 16 lägenheter, några av dem var tidigare kontor, så där har behövts en grundlig renovering. Dessutom har en av husets flyglar gjorts om till hotell med åtta rum, i en annan flygel hyr PRO och SPF kontor och samlingslokal medan Glimåkra glasmuseum huserar i de breda korridorerna. Västergårds restaurang har en bekant till paret tagit över och han sköter också hotellet. Rummen är främst till för äldre och det har inte varit svårt att fylla dem med hyresgäster.

När de är färdiga med Västergård törs hon inte sia om.

– Västergård är hemma igen när det lyser i alla fönster, utan att jag behöver tända några lampor. Sedan får det ta den tid det tar. Västergård räknar Ingrid som ett projekt, som hon får ägna utöver de 31 timmarna på hennes "fasta punkt", butiken Tyger och pinaler i Sibbhult. Affären har hon haft i 13 år, efter att tidigare ha varit anställd på Osby värme och Källbo möbler i Glimåkra. – Jag står och klipper i mina tyger och tankarna far iväg, mest över vad jag kan göra med Västergård. Kontakterna med kunderna är annars det viktigaste och roligaste och ingen dag är den andra lik.

I juli i år valdes hon till president för Lions Östra Göinge, kommunens första kvinnliga sådan någonsin. Det blir ett par möten i månaden, en del samordnande uppgifter och tal i kyrkan vid Lucia.

– Det är roligt att vara ny på någonting när man är 55 år. Någon frågade mig om jag ville vara bättre än de karlar som suttit på posten innan. De tävlar inte med varandra, så varför skulle jag det.

Hon hinner också med att vara huvudman för Glimåkra sparbank och sitter med i föreningen Aktiva Sibbhult. När Ingrid Sigvardsson kopplar av är hon hemma med mannen, katterna, hundarna och hästarna i huset utanför Sibbhult.

– Vi har med åren lärt oss att strukturera vår tid. Antingen jobbar båda eller så är båda lediga. Vi har mer kvalitetstid ihop nu än för fem år sedan. Visst är det mycket man inte hinner med. Mina mattfransar hemma är inte så välansade och jag får fylla frysen med hembakta bullar senare.

Marcus Haraldsson

044-18 55 56

marcus. haraldsson

@kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.