unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Inga Vävdagar i år: Föreningen går miste om 100 000 kronor

Påskens konstutställningar på Vävstolsmuseet i Glimåkra ställs in på grund av coronakrisen. Dessa hoppas kunna uppföras i september-oktober i stället, om pandemin klingat av då.
Då firas också museets 25-årsjubileum. Men det blir inga Vävdagar, eftersom den stora mässan Väv2020 arrangeras i Halmstad den 24-26 september.
Lillemor Johansson.
Lillemor Johansson.
Foto: Lasse Ottosson

Att Vävdagarna ställs in innebär att den ideella föreningen Svenska Vävstolsmuseet i Glimåkra kan gå miste om 100 000 kronor i entrépengar, förutom att Tjernobylkommittén går miste om parkeringsavgifter.

– Inget vi gör under året går ihop utan är det är ju egentligen bara kulturinsatser. I stället är det Vävdagarna som gör att vi lever vidare, förklarade föreningens ordförande Lillemor Johansson för tidningen i oktober.

Även 2017 ställdes Vävdagarna in, då efter en krock med den stora vävmässan i Växjö.

Men efter det var mottot att aldrig mer ställa in. Dels för att traditionen borde bevaras så att folk aldrig skulle tveka om arrangemanget arrangeras (firade 35 år i fjol), men också sett ur en ekonomisk aspekt.

Men nu är alltså beslutet taget ändå – Vävdagarna 2020 ställs in.