unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Ingen distans för högstadiet i Östra Göinge

I Östra Göinge vill man avvakta med distansundervisning för högstadieelever. – Det skulle få alltför stora konsekvenser för eleverna, säger Cecilia Flood, verksamhetsområdeschef för Utbildning och arbete.
Östra Göinge kommun har tagit beslut om sina högstadieelever.
Östra Göinge kommun har tagit beslut om sina högstadieelever.
Foto: Henrik Montgomery/TT

Under torsdagen hölls samrådsmöte mellan kommuner och Region Skåne som uppmanat till att införa distansundervisning för grundskoleelever på högstadiet för att minska smittspridningen av covid-19. Distansundervisningen skulle gälla fram till den 24 januari.

I Östra Göinge skulle det gälla elever på Göinge- och Snapphaneskolan.

– Efter det som framkommit från regering och de råd som presenterades vid samrådsmötet gör Östra Göinge kommun bedömningen att det i nuläget inte är aktuellt att införa någon distansundervisning för grundskolans äldre elever, säger Cecilia Flood.

Kommunen kommit fram till att distansundervisning skulle ha en stor negativ inverkan på elevernas inlärning.

– Våra elever behöver närstudier.

I stället vill kommunen nu satsa på åtgärder som ska minska trängsel och eventuell smittspridning.

– Det är den bedömning vi gör i nuläget, men det kan ändras, påpekar Flood.

Beslutet innebär alltså att alla elever i Östra Göinges grundskolor börjar sin undervisning på onsdag i nästa vecka.

I Bromölla, Osby, Hässleholm och Kristianstads kommun kommer högstadieeleverna att studera hemifrån till den 24 januari, efter beslut under fredagen i respektive kommun.

– Även om övergången till fjärrundervisning innebär vissa problem kommer våra enheter jobba hårt för att möta de behov eleverna har, säger Lars-Anton Ivarsson (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Osby kommun.