Annons

Insamling till gatubarn i Kiev

Östra Göinge • Publicerad 16 september 2003

BROBY.

Tack vare en insamling från församlingen i Broby, privatpersoner med flera kunde Tanya och Nick Tischuk köpa in ytterligare en lägenhet till sitt gatubarnsprojekt i Kiev. Nu fattas bara cirka 45000 kronor för att renovera den. Därför har ytterligare en insamling kommit igång.

Annons

– Vi har beslutat att Allt Möjligt Verkstadens Second handbutik ska skänka 5000 kronor och kyrkonämnden har beslutat att 4000 kronor från ett U-hjälps konto också ska gå dit, berättar kyrkoherde Anders O Johansson.

Om 80 personer skänker 500 kronor är insamlingen i hamn.

– Det är inte summan som är det viktigaste utan det är bra att de som känner att de vill ge ett bidrag kan göra det, säger han.

Broby-Emmislöv har även en vänförsamling i USA, Christ Lutheran Church, i New Hampshire, Boston, som engagerat sig i Tjernobylarbetet och lägenheten i Kiev.

En representant från församlingen var på besök under Tjernobyllägret i somras.

Inga-Lill Bengtsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons