Joddla med Siv gästar Värestorp

Östra Göinge • Publicerad 7 augusti 2004

Lördagen den 14 augusti får Värestorps Folkets Park besök av ett band som skiljer sig markant från de dansband som normalt sett spelar på anläggningens populära utedansbana. Arrangörerna har nämligen lyckats locka till sig kultbandet Joddla med Siv som tillsammans med det ungdomliga dansbandet Wahlströms kommer att stå för underhållningen om en vecka. Arrangemanget går under namnet "Det stora Göingepartyt.

– Vi är verkligen jätteglada över att "Joddla" vill komma hit och spela. De är ett band som inte spelar så där himla ofta och de väljer sina framträdanden med stor omsorg, berättar en nöjd Ingvar Fransson från Värestorps Folkets Park.

Hässleholmsbaserade Joddla med Siv framträdde i onsdags kväll på Festivaldax i hemstaden och levererade då en två timmar lång kanonspelning med fullt ös från början till slut. Ingvar Fransson hoppas att besökarna i Värestorps Folkets Park ska få en liknande upplevelse.

– "Joddla" är ju som sagt "Joddla" och det blir ju alltid ett bra drag när de spelar. Vi har också förlängt arrangemanget med en timme jämfört med de andra dansbandskvällarna. På lördag håller vi på ända till klockan två på natten, säger han.

Publikrekordet i Värestorps Folkets Park ligger på 1500 personer och sattes av Lasse Stefanz den 17 juli i år. Enligt Ingvar Fransson är risken stor att den noteringen raderas ut när Joddla med Siv kommer till orten. Han har fått många telefonsamtal från personer som har varit nyfikna på lördagens stora begivenhet. Samtalen har haft en relativt stor geografisk spridning.

– Det har ringt folk från alla möjliga håll. Jag tror helt klart att publikrekordet ligger risigt till.

Inte heller det faktum att Musik vid Immeln (med bland andra Peps Persson) äger rum samma dag kan få Ingvar Fransson att känna oro över en eventuellt sviktande publiksiffra.

– Vi har inte riktigt samma publik som Musik vid Immeln. Däremot hoppas jag att båda arrangemangen kan hjälpa till att locka mycket folk till bygden, säger han

Markus Danielson

VÄRESTORP
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.