Annons

Jonathan vädjade till statsministern

GLIMÅKRA. När polisen tycks sakna resurser för att reda ut stölder och skadegörelser gick sjuårige Jonathan Skoog i Glimåkra till statsminister Göran Persson med vädjan om hjälp.
Östra Göinge • Publicerad 11 september 2001
En större renovering av tekniska kontoret är på gång. Bild:
En större renovering av tekniska kontoret är på gång. Bild:Foto: 

Jonathan upptäckte häromdagen att familjens postlåda vid Lönsbodavägen var borta. Han agerade direkt och fick omgående svar på sin vädjan. Sjuårige Jonathan är impulsiv. När han upptäckte att familjens postlåda var borta sprang han direkt in till mamma Carina och ville ringa till polisen. Carina förklarade för sin förhoppningsfulle son att polisen har många större och allvarligare brott att utreda och därmed knappast kan offra tid på en stulen postlåda. – Då skriver jag till statsminister Göran Persson, sa Jonathan direkt. Sagt och gjort. Han fick tag i ett olinjerat A4-papper och en penna, linjerade upp ett papper och började skriva: ”Hej! Jag heter Jonathan Skoog och är sju år. Någon har stulit vår postlåda. Mamma säger att polisen inte har tid med detta. Varför har inte polisen tid för att ta reda på vår postlåda. Hej då!” Jonathan Skoog i Glimåkra. Några dagar senare fick Jonathan brev med Regeringskansliets stämpel och emblem. Det var från statsministern personligen som tackade för brevet och betonade hur duktig Jonathan är att skriva. Han uttalade sin glädje över att få brev från barn eftersom det är viktigt för honom att få veta vad dessa tycker och tänker. Statsministern tyckte det var tråkigt att postlådan stulits. Han betonade att polisen måste få bättre möjligheter att klara upp fler brott än vad de idag mäktar med. Därför har det startats ett stort arbete för att modernisera och göra polisen ännu mer effektiv. Under perioden 2001-2003 handlar det om ett tillskott på mer än fyra miljarder kronor. Brevet avslutas med vänlig hälsning från Göran Persson och en förhoppning att det ordnar sig med den bortkomna postlådan. Det har ordnat sig. Postlådan har redan kommit till rätta. Den hittades bortsliten från sitt fäste och slängd i vägdiket. – Kanske jag skriver fler brev, kommenterar Jonathan en aning stolt. nyheter@kristianstadsbladet.se

Av Gösta Olsson 044-450 14
Av Gösta Olsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons