Annons

Kändisar sätter guldkant på helgen i Göinge

ÖSTRA GÖINGE. I kväll drar det igång, Göinge Go on. Under fredagskvällen och hela lördagen hålls arrangemang för såväl liten som stor, gammal och ung, på olika håll i Östra Göinge. Nostalgidans, Wallmans salonger. Lokets Torgshow, tennisstjärnor och TV-laget är några av godbitarna.
Östra Göinge • Publicerad 14 juni 2001

I kväll är det dags för nostalgidans i Glimåkra Folkets Park. Då bjuder dragspelskungarna Arne Färm och Leif Linderoth, Sveriges bäste Hakon Svärdtolkare på dragspel.”

Arrangemanget inleder sommarens stora händelse i Östra Göinge som går under namnet Göinghe go on. Bakom står Östra Göinge näringsliv, kommunen och föreningslivet. Under ett par dagar kommer det att hållas arrangemang som ska passa såväl gammal som ung. Dessutom pågår som bäst förberedelserna inför lördagens storarrangemang i Glimåkra ishall, Wallmans salonger som samlar 1200 personer.

Annons

– Biljetterna till arrangemanget har haft en strykande åtgång, konstaterar Leif Strand som är en av dem som hjälper till med samordningen.

Han berättar att en del av dem som är med i laget TV Allstars också ska vara med under kvällens arrangemang. Under lördagseftermiddagen blir det stor fotbollsgala på Broby idrottsplats. Då möter TV Allstars Göinge classic team. TV-laget består bland annat av Niklas Strömstedt, Patrik Ekwall och Matti Bernett liksom Sven Nylander. Och lagledaren heter Peter Antoine.

I Göingelaget ingår Ingemar Erlandsson och Tommy Ewesson, dessutom ha idrottsklubbarna i Östra Göinge toppat laget med unga förmågor. Mitt på lördagen börjar dessutom Lokets auktion, på Mickels torg i Knislinge.

– Arrangemang för barnen blir det hos Knislinge Tennisklubb som låter unga prova på tennis och träffa tenniseliten under förmiddagen, berättar Leif Strand.

Dessutom kan de yngre roa sig på torget i Broby under lördagsförmiddagen

På kvällen blir det också stort ungdomsdisco i Sibbhults Folkets hus, för unga mellan 13-16 år.

Dessutom blir det repris på Loket. Redan på tisdag i nästa vecka kommer han tillbaks för att leda bingot i Glimåkra ishall.

marie-louise.lindell

@kristianstadsbladet.se

Av Marie-Louise Lindell 044-47000
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons