Karl-Axel Hill lämnar posten som ordförande

Östra Göinge • Publicerad 25 maj 2007

För sju år sedan, under ett hektiskt möte i Stenhuset i Östanå, tillträdde en ny styrelse för Östra Göinge Golfklubb.

Uppdraget var att få rätsida på föreningens ekonomi. I måndags kväll lämnade Karl-Axel Hill över ordförandeklubban till Leif Thörncrantz från Broby. Uppdraget är slutfört, menar Hill.

– Styrelsen tillsattes för att reda upp den ekonomiska situationen och se till att klubben kunde finnas kvar. Det var det uppdraget jag tog på mig och den fasen är färdig. Sju år är en lång tid och det är viktigt att någon ny tar över stafettpinnen.

Klubben visar plusresultat och Karl-Axel Hill tycker att han kan lämna över en förening som i dag står på en stabil grund.

– Det var ett häftigt första år då vi fick bilda en ny förening, men vi hade förtroendet från medlemmarna. En av medlemmarna drog oss visserligen inför tinget, men idag har vi en skapligt god ekonomi utifrån vad man kan begära.

Förutom att skapa balans i ekonomin igen har man jobbat med att hitta fungerande medlemsformer, öka antalet medlemmar, öka sponsordelen och skaffa nya leasingavtal.

– Vi har gått igenom del för del. Det sista var en översyn av personalen där vi bestämde oss för att säsonsanställa och det är tyvärr den mindre trevliga delen. Nu är det ett arbete med att se framåt och öka verksamheten och det får den nya styrelsen ta tag i.

Under mötet valdes även Peter Andersson till ny kassör och Peter Surell som ny vice ordförande.

Karolina Alfredsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.