Annons

Kinesisk väckelsepastor till Broby

BROBY. Broby är en av få platser som får besök av en underjordisk pastor från Kina. Pastor Bob Fu gästar Broby på lördag, den 20 september.
Östra Göinge • Publicerad 17 september 2003

Trots att den kristna väckelserörelsen tvingas jobba under jord i Kina, växer den med uppskattningsvis 20000 personer per dag. En av rörelsens nya ledare, pastor Bob Fu, är ute på turné i Finland och Sverige för att stärka samarbetet. I Sverige är det bara Broby, Kinna och Lidköping som får besök.

Det är tack vare Johan Candelin, som var på besök i Broby i fjor, som Bob Fu nu kommer till orten. Johan Candelin är talesman för 160 miljoner evangeliska kristna i FN:s kommission för mänskliga rättigheter. Även Candelin är med på lördag som inleds i Broby kyrka klockan 11.00 då Bob Fu berättar om vad som händer i Kina i dag. Aktiviteter pågår hela dagen, under kvällen hålls ett kvällsmöte.

Annons

Ungdomar från hela södra Sverige kommer att delta. Allmänheten är välkommen att vara med under hela dagen.

Arrangörer är Svenska kyrkan i Östra Broby/Emmislöv församlingar, MKV Martyrkyrkans Vänner och Credo Syd.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons