GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Klart för drifting på Bivaröds flygfält

I höst blir det drifting på Bivaröds flygfält. Det är Hässleholms motorklubb i samarbete med Kristianstadsbaserade Carkings som kommit överens med markägaren om att hålla två träningar och en tävling på området.
Östra Göinge • Publicerad 15 juli 2009

I Kristianstad har Carkings fått avslag på att ordna fler legala drifting- arrangemang. Men markägaren i Bivaröd ställde sig positiv till initiativet.

– Hans och vår förhoppning är att vi ska få bort okynneskörningen på vägar och på flygfältet, säger C-G Wilke som är ordförande i Hässleholms motorklubb.

Klubben har tidigare arrangerat drifting på indu-striområdet Läreda i Hässleholm.

– Men utrymmet är lite begränsat och förarna vill utveckla sig. Området är för litet för tävling men det finns förutsättningar att fortsätta ha träningar där.

I samband med tävlingarna arrangeras också en konbana där enklare bilar kan delta.

– Det enda kravet är att föraren har hjälm.

Det blir också utställning och försäljning. Men innan dess måste den blivande tävlingsbanan sopas ren från bark eftersom området sedan stormen Gudrun fungerat som timmerlager.

Maria Sällberg
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.