Knallarna invaderade vårmarknad

Starten på Sibbhults nya vårmarknad blev lyckad. "Det kom fler knallar än jag trodde", säger Jonas Lavesson som själv knallat under många år men numera går att hitta i butik i Sibbhult.
Östra Göinge • Publicerad 11 april 2009
Marknaden i Sibbhult satte fart på vårkänslorna.
Marknaden i Sibbhult satte fart på vårkänslorna.Foto: 
– Här var fler knallar än vi trode, sade Nisse Lindahl fån Höör och Kellys Kellerman från Kristianstad. De sålde ljus och läderhattar.
– Här var fler knallar än vi trode, sade Nisse Lindahl fån Höör och Kellys Kellerman från Kristianstad. De sålde ljus och läderhattar.Foto: 

Egentligen var det en kompis till honom som ringde och undrade om man inte kunde anordna marknad eftersom man lagt ner Magdalena marknad som alltid hålls på skärtorsdagen.

– Intresse fanns och nu får vi bara se om knallarna också är nöjda då blir det en fortsättning nästa år, säger Jonas Lavesson.

Själv tycker han att marknader i bymiljö har många goda sidor.

– Jag ser inte knallarna som konkurenter utan som kompanjoner.

– Det här gynnar ju även butikerna. Det är dessutom kul att det händer lite här i Sibbhult.

Och nog såg det ut som om fler tycktes njuta av att marknadsfynda i det fina vårvädret.

Marie-Louise Lindell 044-470 00
Marie-Louise Lindell
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.