Knislinges ”grand old lady” fyllde 90 – uppvaktades av gäster från hela Skåne

I söndags firade Herta Erlandsson i Knislinge sin 90-årsdag med ett stort kalas i församlingshemmet. Många kom för att fira henne, gäster fanns på plats från hela Skåne.
Knislinge • Publicerad 13 december 2018
Herta med sina tre pågar Bertil, Bo och Bengt.
Herta med sina tre pågar Bertil, Bo och Bengt.Foto: Britt-Louise Nilsson

Ett så stort kalas hör nog inte till vanligheterna numera. Trots en respektabel ålder har Herta fortfarande ett engagemang i olika föreningar och aktiviteter. Hon har aldrig varit den person som tagit det lugnt utan kört på i 190 och då fått många vänner och bekanta genom åren.

Många tal hölls till Herta om hennes minst sagt långa livsgärning från vaktmästare i Brunnen Arkelstorp på 50-talet till vårdcentralen i Knislinge samt allt brinnande intresse för bygden i Bivaröd med omnejd.

Cirka 140 gäster kom till Herta Erlandssons kalas.
Cirka 140 gäster kom till Herta Erlandssons kalas.

Det blev ett kärt återseende för en hel del av gästerna som inte träffats på många år och inte bor så nära varandra. Det bjöds på god ”fläskesteg med saus och päror” tillagat av Pälle på ”Snapphanen” som också efter maten underhöll tillsammans med sonen och Ingemar Nilsson med att sjunga några välkända visor samt även utbringa ett göingeleve.

Ett luciatåg med barnbarnsbarn fick jubilaren och gästerna också glädjas åt.

Britt-Louise Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.