Annons

Kommunfullmäktige hade spenderbyxorna på

ÖSTRA GÖINGE. Kommunfullmäktige hade spenderbyxorna på. För inte hör det till vanligheterna att politikerna i Östra Göinge ger klartecken för projekt som kommer att kosta 12,8 miljoner kronor. Under deras möte i går kväll blev det också utdelning av miljöpriset.
Östra Göinge • Publicerad 27 april 2001

Ett enigt fullmäktige sade i går kväll ja till att kommunen satsar extra pengar flera olika tjänster och investeringar.

Det blev klartecken för ett tilläggsanslag på 130000 kronor så att bowlinghallen i Knislinge kan drivas vidare under nästa säsong.

Annons

Man sköt också till 400000 kronor till den släckningsbil som Sibbhults brandkår måste införskaffa.

Pengar, 126000 kronor, till en projektledare på Fridebo i Hanaskog blev det också.

Det blev också klartecken för Ungdomsrådet Kärnan som får 100000 att ”bestämma” över.

De två största satsningarna handlade om dricksvattnet i Knislinge och Hanaskog, sju miljoner kronor avsattes för investeringar. Också Göingeskolans ombyggnad fick klartecken trots att det kostar nästan tredubbelt mot vad man avsatt i budget.

Lennart Persson, moderaterna, tyckte dock att det var befogat att höja ett varningens finger.

–Det är märkligt att slutsumman är tre gånger så stor. Sådant borde man tagit upp på ett tidigare stadium istället för att ställas inför fullbordat faktum.

Persson förklarade att han ser positivt på ombyggnaden, men att behöva skjuta till extra pengar utöver det budgeterade ger dåliga signaler till andra kommunala instanser.

Fullmäktigekvällen avslutades på ett mer angenämt sätt. Då Kerstin Strömberg, Östanå och Carl-Gustaf Wachtmeister fick ta emot miljöpriset 2001.

–Det är inte bara jag vi är flera som arbetat med detta och många som stöttat mig, sade Kerstin Strömberg när hon fick motta priset.

Hon får det för sitt arbete med ekologisk hårvård.

Annons

Också C-G Wachtmeister poängterade att han var glad över att en miljösatsning i jordbruket uppmärksammades. Wanås gods har på senare år ställt om till helt ekologisk produktion. Och bland annat är störst på att producera ekologisk mjölk i området.

–Det går inte att driva jordbruk utan lönsamhet. Det här är en nisch som är lönsam för oss, och ekologisk odling göder friska djur.

Wachtmeister berättade också för fullmäktigeledamöterna att godset gått från 200000 kilo konstgödsel till noll.

Han avslutade med att meddela att priset som Wanås gods får kommer att komma kossorna till del. De kommer att få ytterligare en jätteryktborste som de kan stryka sig mot själva.

marie-louise.lindell

@kristianstadsbladet.se

Av Marie-Louise Lindell 044-47000
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons