Annons

Konsum i Sibbhult nyöppnade

SIBBHULT. Igår, torsdag, nyöppnade Konsum i Sibbhult och ska fira i dagarna tre. Affären som i början av december i fjor flyttade in i före detta Ica Magnetens lokaler har fått nästan fördubblad affärsyta.
Östra Göinge • Publicerad 21 september 2001
Full rusch bland hyllorna var det under första nyöppningsdagen på Konsum i Sibbhult.
Full rusch bland hyllorna var det under första nyöppningsdagen på Konsum i Sibbhult.Foto: 
Butiksföreståndare Martin Lindén ansvarar sedan den första september för den nya utökade butiken. Bilder:
Butiksföreståndare Martin Lindén ansvarar sedan den första september för den nya utökade butiken. Bilder:Foto: 
Norman, sex år, var nog mest lycklig över rulltårtsbakelsen som erbjöds.
Norman, sex år, var nog mest lycklig över rulltårtsbakelsen som erbjöds.Foto: 

Redan i april kom Martin Lindén från Konsum i Vinslöv till systerbutiken i Sibbhult. Den första september blev han officiellt butikens föreståndare. Butikens förre föreståndare Lotta Persson jobbar nu på Domus i Kristianstad. Det har varit ett tuff och turbulent tid. Men nu ser Martin Lindén framåt. – Vi har fått en helt ny butik. Vi har ändrat hyllor och frysdiskar och fått nytt kakel i charken, förklarar han och blir avbruten för att hjälpa kunder hitta vaniljsås och mindre blomkålshuvuden. Från att ha haft en butiksyta på 275 kvadratmeter är den nu 200 kvadratmeter större. Dels har varorna fått större plats, men även Postservicen behövde utrymme. Lagret på 200 kvadratmeter är fortfarande kvar, liksom all personal på tio personer. – Jag hoppas att vi gör det vi är bra på och kan tillfredsställa kunderna behov, säger Martin Lindén. Under en period hotade flera kunder med att sluta handla i Sibbhult över huvudtaget. – De senaste veckorna har jag fått en hel del positiva kommentarer, säger Martin Lindén. Dagen till ära bjuds kunderna på kaffe och bakelse. Fikat går åt som smör i solsken. Lille Norman sex år har redan varit en runda i affären och fått en rulltårtsbit med grädde. Nu slår han sina lovar gång efter annan igen med bedjande blickar, utan att säga något. Jodå, han får en bit till. Utanför affären kommer Tina Wiklund. Hon har inte vant sig vid att Ica försvunnit från byn. – Nej, jag handlar så lite som möjligt här. Ica är mycket bättre, säger hon. Däremot tycker Inga Bengtsson att den nya butiken är bra: – Här finns det man vill ha, jag har inget att klaga på. Det finns ingen annan affär att välja på, säger hon. – Det är ju bra att den gamla affären kommit till användning. Där finns ju en klädaffär nu, tillägger hon. ingalill.bengtsson @kristianstadsbladet.se

Av Inga-Lill Bengtsson 044-47 000
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons