Krav på stoftutsläpp föreslås stå fast

Östra Göinge • Publicerad 9 maj 2007

Det nya värmeverket i Broby har kört i gång, men frågan om utsläpp av stoft är fortfarande inte löst.

Miljö- och byggnämnden ska nu yttra sig apropå Eons överklagande. Eon och kommunen enades efter många turer på flera punkter av miljökraven under förra året, men när det gällde gränsvärdet för stoftutsläpp var miljö- och byggnämnden benhård på grund av närheten till bostadsområde.

Eon överklagade till länsstyrelsen och kom in med sina sista kompletteringar i sitt yttrande i oktober. Först nu har miljö- och byggavdelningen fått Eons yttrande från länsstyrelsen och själv fått möjlighet att uttala sig i frågan.

Dröjsmålet på nästan ett halvår från länsstyrelsens sida ställer man sig på förvaltningen mycket kritisk till. På länsstyrelsen säger man att det beror på att ärendet har gått ut på flera internremisser innan man tog beslutet att ett yttrande från kommunen också krävdes.

Miljö- och byggavdelningens tjänstemannaförslag till nämnden är att man står fast vid kravet. På tisdag i nästa vecka tar nämnden beslut om man ska följa förslaget.

Karolina Alfredsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.