Annons

Ksau accepterar inte underskotten

Östra Göinge • Publicerad 25 september 2003

Kommunstyrelsens arbetsutskott accepterar inte att socialnämnden, barn- och utbildningsnämnden, BUN, och tekniska kontoret bara redovisar underskott och, vilket socialnämnden har gjort, äskar tilläggsanslag.

I samband med att underskott redovisas ska även besparingsförslag lämnas in, enligt kommunens styrprinciper. Med anledning av ovanstående har arbetsutskottet begärt in förslag på hur socialnämnden och BUN kan komma tillrätta med sina respektive beräknade underskott redan i år. Under kommunstyrelsens sammanträde den 8 oktober ska nämnderna redovisa hur de kan spara 4 respektive 6,4 miljoner kronor på tre månader. Socialnämnden och BUN ska dessutom redovisa hur de kunde tro att de skulle kunna uppnå nollresultat så sent som i juni.

Annons

Tekniska kontoret ska i sin tur redovisa ett förslag på hur va-verksamhetens beräknade underskott på 2,2 miljoner kronor ska kunna vändas till ett nollresultat.

Magnus Grunnon

ÖSTRA GÖINGE
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons