Kulturarvsdagen i svampens tecken

Vad ska man ha svampen till om man inte åt den? Ja, den frågan kan de som besöker Kulturarvsdagen i Ballingstorp få svar på.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Ballingstorp • Publicerad 11 september 2021
Svampkonsulent Anne-Karin Mikonaho.
Svampkonsulent Anne-Karin Mikonaho.Foto: Mikael Persson

"Gräs och löv, sågspån och jord, snart sagt allt möjligt, kunde den gamle svenske bonden äta, blott icke svamp; förr svalt han ihjäl. Men vad hade man svampen till, om man inte åt den?"

Under söndagen håller Skånes hembygdsförbund Ballingstorpsgården öppen för besökare mellan klockan 12–15. På plats finns också svampkonsulent Anne-Karin Mikonaho som klockan 13 berättar om svamp i folktron och visar en utställning på samma tema. Den har hon producerat i samarbete med Anna Sjölin och Stiftelsen skånska landskap.

Platsens historia går det också att ta del av och klockan 14 lär Sven Jensén ut mer om ängsskötsel. Natur- och kulturstigen är öppen och det går att söka spåren efter gårdens goenisse.

Marie-Louise LindellSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.