Annons

Kurs i fältbiologi är öppen för alla

Östra Göinge • Publicerad 13 september 2003

ÖSTRA GÖINGE

Alla intresserade av natur, unga som gamla, som är hugade av att vilja veta mer erbjuds nu en kurs i fältbiologi, med start den 16 september. Sven Jensén, lärare på Stenforsaskolan, ska hålla i den.

Annons

– Jag tycker det är skolans skyldighet att bjuda på de samlade kunskaper som finns, säger han. – Alla kan vara med, familjer med barn är inget hinder.

Inga speciella förkunskaper krävs – mer än ett intresse att vilja skärskåda naturen närmare, dess olika naturtyper och växlingar under året. Kursen är gratis. Det enda som krävs är oömma kläder.

– Har man kikare, flora och fågelbok hemma är det bra, säger Sven Jensén som redan fått sju, åtta anmälningar. – Det finns plats för 25, säger han och ser fram emot att vandra ut i Göinges olika naturtyper, från skog till det öppna landskapet, men även till tätortsmiljöerna formad av människan.

Det är i stort sett bara fjäll som saknas i Östra Göinges natur.

– Jag kommer att vara som en uppslagsbok och kursen bygger på deltagarnas egna upptäckter.

Under 50 timmar ska kursen pågå. Finns det intresserade blir det en fortsättningen under våren.

Inga-Lill Bengtsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons