Kyrkan vill locka till gång

Östra Göinge • Publicerad 22 maj 2007
Maria Stenberg, diakoniassistent, ansvarar för promenaderna.
Maria Stenberg, diakoniassistent, ansvarar för promenaderna.Foto: 

– Det finns plats för fler.

Det blev diakoniassistenten Maria Stenbergs slutsats efter gårdagens promenad.

– Klockan 9.30 tisdagar udda veckor träffas vi utanför Tempo, säger Maria Stenberg.

Då är daglediga, pensionärer och andra som är sugna välkomna att hänga med på en promenad i Knislinge. Den halvtimme långa promenaden anordnar Knislinge-Gryts församling sen några veckor tillbaka.

Hittills har promenadverksamheten inte lockat många. Än så länge har Maria Stenberg bara fått med sig en person på promenaderna.

Detta trots att församlingen informerat om verksamheten på ett flertal välbesökta platser i Knislinge som till exempel Konsum, Tempo, vårdcentralen och biblioteket.

Senast hade de dock otur med vädret och fick ställa in. Men trots att gårdagens promenad skedde i vackert väder var inte många Knislingebor intresserade av att promenera. Kanske är det informationen som inte nått ut. Folk har kanske inte fått upp ögonen för det här.

– Vi får se hur länge till vi kommer att ha det här. Man får pröva sig fram och testa några idéer och utvärdera dem efter hand. Vi ger det några försök till, säger Maria Stenberg.

Maria Stenberg förklarar att promenadverksamheten är en del av diakoniarbetet som har har med kyrkans sociala uppdrag att göra.

– Det handlar om att ge människor ett socialt sammanhang. Det kan till exempel innebära att skapa gemenskaper för människor som är ensamma. Vi tror det finns ett behov.

Daniel Andersson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.