Läktarloppis för lässugna

Bokloppis och prylmarknad är Hanaskogs IS nya giv. I morgon är det premiär för den permanentade loppisen som inrättats under läktaren på Västra Hed.
Östra Göinge • Publicerad 27 augusti 2010
Ingela Nordfeldt, Anette Karlsson och Petra Kylbo har skapat en stationär loppis under läkataren.
Ingela Nordfeldt, Anette Karlsson och Petra Kylbo har skapat en stationär loppis under läkataren.Foto: 

– Vi testade några gånger i våras och nu har vi bestämt oss för att ha loppis sista lördagen i månaden under hösten. Med olika teman från gång till gång, berättar Ingela Nordfeldt som sitter med i Hanaskogs IS styrelse.

Tillsammans med Petra Kylbo och Anette Karlsson och fotbollsföreningens vaktmästare och en handfull till har hon skapat en stationär loppisavdelning under fotbollsläktaren.

Längs med långsidan tornar hyllmeter efter hyllmeter med böcker. Och på bord kan den seriesugne hitta magasin som får en retardera och drömma sig tillbaks till tiden då Starlets värld var verklighet.

– Här finns det mesta för dem som är lässugna, konstaterar Ingela och plockar lite bland böckerna som ska vara i fokus vid föreningens bokloppis och prylmarknad som går av stapeln i morgon, lördag.

Hanaskogs IS har loppistraditioner sedan lång tid tillbaka.

Men storloppisens är över.

– Det slutade vi med för några år sedan, då vinsten gick åt till att betala för det som vi fick lämna in på soptippen efteråt, säger Anette Karlsson som är nybliven kassör i föreningen tillsammans med Petra Kylbo.

Bokloppisen har dock funnits några år. Men i stället för att åka runt och hämta loppisprylar som sedan man kanske måste köras vidare till tippen har föreningen anammat ett nytt koncept.

– Varje onsdag har vi öppet här nere på Västra Hed, då kan folk komma hit och lämna in böcker eller andra småprylar.

De som jobbat med att ställa iordning under läktaren tycker att det finns många fördelar med att ha en stationär loppis.

– I och med att man kan sätta fram och sedan låta sakerna stå, slipper man en massa arbete, allt är ju redan på plats.

För att göra loppisen lite mer intressant kom de aktiva på att man skulle ha olika teman. I morgon på premiären, klockan 10–13, är det barntemat som gäller.

– Det blir barnloppis med kläder, leksaker och barnböcker. Dessutom ordnar vi barnaktiviteter som ponnyridning.

– Temat för november månad är redan givet, då blir det julsaker.

Vad de två övriga loppisarna ska ha för tema avslöjar de inte ännu.

– Det får vi se.

Marie-Louise Lindell 044-470 00
Marie-Louise Lindell
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.