Lån ger frist för Knislingeföretag

KNISLINGE. Sedan middagstid i går är driften åter i full gång på Rhino och TapetPoolen i Knislinge. Det akuta likviditetsproblemet har lösts men ännu är konkurshotet inte undanröjt.
Östra Göinge • Publicerad 23 november 2001

Det kommer att dröja ytterligare ett tag innan ett beslut om antingen begäran om rekonstruktion eller konkurs för de båda företagen TapetPoolen och Rhino i Knislinge som sysselsätter ett 70-tal personer. Den akuta krisen har lösts genom att ägaren gått in med ett korttidslån. – Driften är nu i full gång och alla leverantörer kommer att få kontant betalning från och med torsdagen, säger advokat Mikael Ekström. – Dessutom visar likviditetplanen för båda företagen på ett positivt kassaflöde de närmaste sex veckorna. Det är så långt det går att se nu. Ekström kommer under den närmaste tiden att arbeta med att få fram en rekonstruktionsplan. Om den håller är fortfarande svårt att säga. – Vi vet inte allt än, alla uppgifter måste fram först. Det innebär att konkurshotet finns kvar. Mycket beror också på hur kunder och leverantörer nu ställer sig. marie-louise.lindell @kristianstadsbladet.se

Av Marie-Louise Lindell 044-47000
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.