Annons

Längorna reser sig vid Klockaregården

Sakta men säkert håller stallängan och logen på att byggas upp i ny skepnad vid Klockaregården i Knislinge. Den 5 december blir det invigning.
Östra Göinge • Publicerad 17 september 2003
Stallängan håller på att ta form. Hela bygget beräknas vara klart i tid till invigningen den 5 december, drygt tre år efter branden.Bilder: RONNIE SMITH
Stallängan håller på att ta form. Hela bygget beräknas vara klart i tid till invigningen den 5 december, drygt tre år efter branden.Bilder: RONNIE SMITHFoto: 
Marcus Lindh är en av snickarna som står för det fackmannamässiga kunnandet.
Marcus Lindh är en av snickarna som står för det fackmannamässiga kunnandet.Foto: 

I oktober för snart tre år sedan brann längorna ner till grunden. Återuppbyggnaden påbörjades i juni. Nu har stommarna kommit upp och takstolarna är resta på stallängan, logen har inte kommit lika långt. Snickare Marcus Lindh håller på att sätta upp gipsplattor på stallängan plus plast för fönster och dörrar.

– Så att det inte regnar in, berättar han i färd med att snitta av lämpliga bitar plast från en rulle.

Annons

Järletoft Bygger AB står för de åtgärder som kräver fackmannamässigt kunnande. – De är mycket, mycket duktiga, lovordar Sverker Erlansson, ordförande i föreningen.

En del arbete står föreningens medlemmar för.

– En del lättare arbeten gör vi själva, de svårare arbeten lägger vi på byggmästaren och hans kunniga fackfolk. I föreningen har vi en tio, femton personer som hjälper till, berättar Sverker Erlansson vidare.

Föreningen efterlyste sponsorer i våras.

– Det har vi fått, såväl med material som arbete och pengar.

Föreningen har tagit på sig ett påtagligt kostnadsansvar, säger Erlansson.

– Men vi är optimister och vi har trott på möjligheten att med ett starkt engagemang från ett antal personer så går det.

Pengarna ser dessutom ut att räcka. – Det är som ett dragspel. Alla de timmar som vi själva jobbar dras av från entreprenadsumman, det är vi överens om.

Föreningen har samlat på sig en hel del museimaterial som kan tänkas bli ett framtida museum. Men hur det blir med den saken är inte bestämt ännu.

I dag torsdag, eller i morgon fredag ska föreningens medlemmar sätta upp panel.

Annons

– Det var väldigt bra att taket kom på plats när det gjorde, sen kan vi vara där under och arbeta. Logen ska inte inredas, men taket kommer snart på plats det också.

Tidsplanen håller.

– Hittills har vi lyckats hålla den.Det kan finnas en del detaljer som återstår när det är dags för invigning.

Inga-Lill Bengtsson

044-47 000

ingalill.bengtsson@kristianstadsbladet.se

KNISLINGE
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons