Annons

Långt straff fastställt för Brobydåd

Östra Göinge • Publicerad 6 september 2003

MALMÖ. Hovrätten i Malmö fastställde på fredagen straffet på åtta års fängelse för den 23-årige man som var inblandad i våldsdådet i Broby natten till påskdagen.

Mannen döms för mordförsök genom slag med bland annat ett basebollträ mot en 27-årig man samt grov misshandel mot två andra män, 22 och 16 år.

Annons

Hovrätten sänkte samtidigt straffet från fyra års fängelse till två och ett halvt år för den 25-årige man som deltog i misshandeln av de två äldre männen i en lägenhet och på gatan utanför. Både åklagaren och försvarsadvokaterna hade överklagat tingsrättens dom. Åklagaren yrkade på längre fängelsestraff och skärpta brottsrubriceringar och de två försvarsadvokaterna på kortare straff och lindrigare rubriceringar.

27-åringen överöstes bland annat med slag med ett basebollträ mot huvudet, även när han låg medvetslös på gatan. Han fick mycket svåra skallskador och är fortfarande inte återställd.Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons