Ljus kan ha orsakat branden i ödehuset

SIBBHULT. Branden i ett ödehus i Sibbhult kan ha orsakats av oaktsamhet. Polisen i Broby har nu fått reda på att huset besökts av ungdomar som tänt ljus på en bricka kvällen före branden.
Östra Göinge • Publicerad 9 november 2001

Ödehuset som eldhärjades natten till onsdagen var en samlingsplats för några av byns ungdomar. Ett gäng tjejer och killar i 12–14 årsålder har erkänt att de besökte huset kvällen några timmar innan branden bröt ut. I huset ände de ljus som de ställde på en plåtbricka. De glömde sedan att släcka. – Därmed kan de oavsiktligt ha orsakat branden, men det går inte att utesluta att någon varit där efteråt, säger Brobypolisen. Oaktsamhet av ungdomar under 15 år är inte någon polissak. Därför lämnas nu uppgifterna över till socialförvaltningen i Broby. marie.louise.lindell @kristianstadsbladet.se

Av Marie-Louise Lindell 044-47000
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.