Loket fick hela torget att dansa

KNISLINGE/BROBY. Ett tag såg ett lite mörkt ut. Men lagom till att Loket skulle kliva upp på scen på Mickelstorg anlände publiken. Det blev en dryg timmes folklig underhållning med dragning på hjulet och vinster.
Östra Göinge • Publicerad 18 juni 2001
Torgny Lahger, ordförande i Knislinge Lawn club, lottade ut signerat racket.
Torgny Lahger, ordförande i Knislinge Lawn club, lottade ut signerat racket.Foto: 

Vädermakterna var inte särskilt nådiga när det i lördags var dags för de flesta av arrangemangen i Göinge go on.

Förmiddagen inleddes med ett i hållande regn som dock hade lugnat sig något när det var dags för Lokets Torgshow på Mickels torg i Knislinge.

En kvart innan det var dags var torget tomt på folk men när det väl var dags för Loket kom publiken fram. Iklädda regnkläder och paraplyer. Loket skötte själv försäljningen av lotter och intog därefter rollen som spelledare. Snurrade på hjulet och delade ut vinster.

Tillsammans med dragspelsmusiker samt Nino och Jessica blev det en rolig stund för den paraplyförsedda publiken.

Loket drog vitsar och bjöd till och Nino bjöd upp till dans.

Förutom arrangemanget på Mickels torg ordnades under dagen olika evenemang för barnen.

På torget i Broby fanns flera hopptorn. Trots regnet roade sig de små kungligt.

Med jämna mellanrum fick hemvärnets män tömma ut regnvatten sedan fortsatte de små oförtrutet att hoppa.

Knislinge Lawn Tennisklubb som firade 100-jubileum valde på grund av regnet att flytta sitt arrangemang inomhus. I Knislinge idrottshall fick barn och ungdomar prova att spela tennis. Dessutom delades t-shirtar ut. På plats för att visa upp sig och ge goda råd fanns svenska ungdomseliten i tennis, Sveriges tre bästa 14-åringar som strax efter middag åkte vidare för match i Båstad. Dessförinnan hade de signerat fodralet till ett tennisracket, som på baksidan hade autografer från Davids-cup-laget. Fodralet och rack lottades ut.

marie.louise.lindell@kristianstadsbladet.se

Av Marie-Louise Lindell 044-47000
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.