Annons

Loppisfynd gör simmare bättre

Östra Göinge • Publicerad 29 september 2003
När repet runt marknadsplatsen föll blev det rusning till försäljningsborden.
När repet runt marknadsplatsen föll blev det rusning till försäljningsborden.Foto: 

Simsällskapet Delfin gjorde i helgen premiär som arrangör av loppis. Föreningen har samlat in saker i över två år och i lördags fylldes marknadsplatsen i Broby av rader med försäljningsstånd, varuslag och besökare.

– Det finns mycket bra grejer här som man kan samla på. Jag samlar på bruna glas och jag har köpt sju stycken för en femma, säger Eva Jörgenssen.

Annons

Hon hade åkt från Hästveda för att göra fynd på marknadsplatsen i Broby. Förutom glas var hon på jakt även efter andra saker.

– Jag samlar också på emaljerade grytor från Kockums men några sådana har jag inte hittat här ännu.

Bert Johansson, som är vice ordförande i Simsällskapet Delfin, berättar att idén till att anordna loppmarknad föddes när några av medlemmarna för två år sedan började prata om att de behövde städa bland gamla saker. Sedan dess har utbudet växt och i lördags klockan 14 var det dags att sälja sakerna. När repet runt marknadsplatsen föll blev det rusning till försäljningsborden.

– Intäkterna ska gå till lägerverksamhet för ungdomarna. Vi har fantastiskt duktiga simmare i föreningen, både 2001 och 2002 blev simmare från SS Delfin svenska ungdomsmästare, och de ska bli ännu bättre, säger Bert Johansson och tillägger.

– Inför den här loppmarknaden har det varit mycket bra uppslutning av folk som hjälpt till. Vi är mellan 50 och 60 funktionärer här i dag.

Bert Johansson kan inte med säkerhet säga om loppmarknaden i föreningens regi kommer att bli ett årligen återkommande arrangemang.

– Vi ska utvärdera det här efteråt och sedan får vi se.

Jerker Hagman

BROBY
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons