Mamman överklagar inte domen

Östra Göinge • Publicerad 24 maj 2005

Den 35-årig kvinna som dömts för att hon bland annat försökt att strypa sin tolvåriga dotter i Broby på kvällen, den 7 februari, överklagar inte domen.

– Hon nekar fortfarande till brott, men är nöjd både med att hon dömts till den vård hon tycker att hon behöver och att hon inte ska utvisas, säger hennes försvarsadvokat Björn Attnarsson.

Kvinnan dömdes till sluten rättspsykiatrisk vård och vårdas för närvarande på den rättspsykiatriska kliniken i Hässleholm. Tingsrätten anser att kvinnan genom stryptaget försökt döda dottern och att hon därmed gjort sig skyldig till dråpförsök.

Kvinnan dömdes också för att hon i augusti 2004 tagit stryptag på båda sina tolvåriga döttrar och hotat att döda dem. Också vid händelsen den 7 februari hotade hon döttrarna till livet.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.